Alleen Samen acties.

Nijmegen, 15 januari 2022

Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke heeft op zaterdag 15 januari de zorgmedewerkers, in Nijmegen en daarbuiten, onderscheiden.
In navolging van Johnny Jordaan, Majoor Bosshardt, Theo “Groadus fan Nimwegen” Eikmans, Jan Terlouw en Margot Ribberink, benoemt St. Anneke dit voor het eerst sinds 1972 niet één verdienstelijke Nederlander, maar een hele groep Nederlanders tot haar Topper van St. Anneke.

Een Topper van St. Anneke is iemand die een aanzienlijke rol in de Nederlandse of Nijmeegse maatschappij of het carnaval heeft gespeeld.
Volgens President van St. Anneke Mark Buck, was er dus maar één logische mogelijke Topper te benoemen. ”Als we de afgelopen twee jaar iemand mogen danken dat we binnenkort weer carnaval kunnen vieren zoals we gewend zijn, dan is het wel de Nederlandse zorgmedewerker.
Wat hebben zij ongelooflijke prestaties verricht.
Misschien zijn zij geen bekende Nederlander bij naam, maar ik weet zeker dat na de Covid19-pandemie elke Nederlander hun harde werk kent en erkent.
Wij erkennen en onderscheiden dat harde werk graag met de benoeming van De Zorgmedewerker als Topper van St. Anneke.”

Dit jaar konden we – tegen alle verwachtingen in – elkaar toch een beetje ontmoeten met carnaval. Op verantwoorde afstand mochten we op carnavalszaterdag om 11.11 uur onder elkaar zijn bij Els Stouthamer in Brasserie Jan Massink Stouthamer Catering. Een bijeenkomst die als bevrijdend voelde: een eerste stap in het achter ons laten van Corona.
Dit kreeg nog eens extra lading door de gebeurtenissen in Oekraïne die daags daarvoor begonnen waren.

Juist als Carnavalsvereniging, waarbinnen we samen de mooie kanten van het leven vieren, vinden we het belangrijk om ook stil te staan bij hen die zich niet in deze bevoorrechte positie bevinden. Zoals de burgers van Oekraïne. Met onze goede doelen actie 2022: Alleen Samen! konden we hier in maart invulling aan geven.

In Nijmegen coördineert stichting Nijmegen4Ukraine de inzameling van goederen. Dat doen zij met Nijmeegse vrijwilligers, maar ook met gevluchte Oekraïnse burgers. Zij staan in contact met opvanglocaties in Oekraïne en hebben zicht op aan welke producten het meeste behoefte is. Met deze lijst in handen zijn we inkopen gaan doen bij Bulletin-adverteerder DA Van Marwijk. De drogisterij en parfumerie aan de Molukkenstraat in Nijmegen.

Met dank aan de steun van onze Partners in Carnaval hebben we een grote doos met eerste hulp middelen kunnen vullen. DA-eigenaar Marco Van Marwijk (inderdaad: ex-prins van Brakkestein) deed ook nog een geweldige donatie waardoor we niet met één, maar met twee goed gevulde dozen naar de inzamellocatie konden gaan! Mét een heerlijk Mariekenbrood van Bakkerij Holland voor de vrijwilligers van Nijmegen4Ukraine, hun inzet moet immers ook niet onbenoemd blijven!

Daags na ons bezoek hebben we een mail ontvangen dat onze donatie mee is gegaan op transport en goed terecht is gekomen. Nijmegen4Ukraine bedankte ons en onze Partners in Carnaval en DA van Marwijk voor deze mooie donatie!

Zaterdag 18 juni 2022.

Kanjerdag van Stichting Kinderdroomwens.

Op zaterdag 18 juni -ja inderdaad: dat weekend toen het zo warm was- vond de Kanjerdag van Stichting Kinderdroomwens plaats. Deze stichting organiseert deze dag voor kinderen, en

hun broertjes, zusjes en ouders,  die in hun jonge leven al een groot trauma hebben moeten doormaken. Dit kan een ernstige ziekte zijn, gezinsleden die zijn overleden maar ook geweld of misbruik. Ervaringen waarvan je hoopt dat niemand het overkomt en al helemaal jonge kinderen niet.

Kortom: een prachtige organisatie die het verdient om in de spotlight gezet te worden. Carnavalsvereniging St. Anneke deed dit, samen met haar Partners in Carnaval, in het kader van de goede doelen actie Alleen Samen, waarmee zij begonnen zijn tijdens het tweede coronaseizoen. Omdat het gemis van twee seizoenen carnaval erg groot was, maar er personen in de Nijmeegse en Knotsenburgse samenleving zijn die nog veel meer een hert onder de riem nodig hebben.

Tijdens de Kanjerdag, en met andere projecten, probeert Stichting Kinderdroomwens de kinderen en hun naasten een mooie tijd te geven, met elkaar te verbinden en middels professionele coaches ze een zetje in de goede richting te geven. St. Anneke verzorgde voor de kinderen taartjes van Bakkerij Holland. Wie (bijna) jarig is, trakteert! En dat deden we! Voor de kinderen die dit zo verdienen, maar zeker ook om waardering uit te spreken voor de vrijwilligers van Stichting Kinderdroomwens en het enorm belangrijke werk dat zij doen.

Een groep senatoren en Partners in Carnaval was al vroeg aanwezig om de taart te snijden en klaar te zetten. Zodat de kinderen direct konden aanvallen toen ze binnenkwamen! Voorzitter Hans van Megen deed nog een kort woordje, maar het feest kwam natuurlijk pas echt los toen Bennie Solo voorging in de polonaise. Een van de aanwezige senatoren is de hele dag gebleven om de vrijwilligers van Stichting Kinderdroomwens te helpen waar nodig. Hij kon het simpelweg niet laten.

Dankzij de sponsoren van C.V. St Anneke konden we een bijdrage leveren aan deze dag voor de kinderen, maar ook voor de vele vrijwilligers.

Wilt u Stichting Kinderwens helpen, kijk dan op https://kinderdroomwens.nl

Maandag 18 juli 2022.

De DAR in het zonnetje.

De Vierdaagsefeesten zijn weer voorbij en de medewerkers van hebben weer een ongelooflijke prestatie geleverd. De feesten waren nog niet voorbij of de stad was alweer schoon.

Zo is er een indrukwekkende hoeveelheid bekers ingezameld, maar liefst 20.000 kilo plastic dat weer netjes gerecycled kan worden! Meer cijfers vindt je op de pagina van Dar NV .

De taarten die we mede namens onze Partners in Carnaval waren meer dan verdiend! Dankjewel heren en dames van DAR!